2008. október 13., hétfő

TESZTOSZTERRORIZMUS

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ki mondja meg, hogy milyen az igazi férfi? Honnan ismerjük fel őket? Mi nők, nem csak várhatjuk, de segíthetjük is őket abban, hogy ilyenné váljanak.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Van egy erőszakos propaganda ma a médiában, ami igyekszik az agyunkba súlykolni, hogy milyen az igazi férfi. És ez sokkal nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk! Ránk keresztény nőkre és férfiakra egyaránt. Ez árad a reklámokból, a filmekből, az óriásplakátokról és ezt szajkózzák a pszichológusok, és a beszélgetős műsorok - nem csak fogatlan - kitárulkozó szereplői. Ez a férfi azon kívül, hogy Marlborot szív, macsó és csak arra a rövid időre "tiszeteli" a nőt, megbocsáthatóan menekül a felelősség elől - ezt el kell tudni fogadni! A barátnő(i) mellett minden alkalmas helyzetet kihasználó ösztönlény (köszönet az evolúciós pszichológiának), miközben tétova kisfiú, akit illik megsajnálni és anyáskodni felette. A előzékenység látszata mögött egy érzékiségében kiégett és.önzőségére.büszke.csonk.rejtőzik.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
A múltkor hallottam a világ legnépszerűbb férfiának kikiáltott Beckham házi bébiszitterét, ahogy ömleng a focistáról, mint odaadó szeretőről. Az egészben nekem éppen az a legfurcsább, hogy ennek a torz férfiideálnak az elfogadottá tételéhez nők tömege asszisztál. Többségük nem is látott igazi férfit a családban, aki letette az életét a feleségéért, ahogy Krisztus az egyházért. Nem tudja miért és hogyan kéne őt, a nőt szeretni, inkább beéri azzal, hogy titokban szeretetet lop és zsarol ki a férfiből. Egyszerre kárhoztatja a férfit ezért amilyen, és bátorítja őt ugyanerre. Sokszor elhagyott, alkalmi ondólerakatként használt nők próbálják meggyőzni egymást és magukat erről a változhatatlannak kikiáltott férfiképről, miközben.így.próbálnak szégyenükből.népszerűséget.kovácsolni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Csak azért írok erről az egészről, mert beszélgettem keresztény férfiakkal, akiknek erősen beívódott a gondolkodásába ez a világ által ordított kép az igazi férfiról, láthatóan sok szenvedést okozva nekik. Pedig nem ez a normális, Isten eredetileg nem ilyennek alkotta a férfit! És bár egy időre igaz volt rá ez a karikatúra, mégis azt, aki valóban megtért, azt Isten újjá is alkotta. Ha férfi vagy, keresd az igében, hogy milyen az igazi férfi és Jézusban megtalálod a példát, amely mindenre elég! És ha nő vagy tudd meg, hogy segíthetsz az öcséidnek, bátyáidnak és férjednek, hogy igazi férfivá válhasson. Azzal például, hogy keresed miként válhatsz erényes nővé, akit a Példabeszédek könyve dicsér. Hiszen az istenfélő és tisztaságukban boldog nők mellett töltik be a maguk helyét a krisztusi férfiak.

Nincsenek megjegyzések: